Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udziec, wątróbki i boczek w całości zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.
Do masy mięsnej wbij jajka.
Dodaj Bulion wołowy WINIARY i pozostałe przyprawy.
Formę do pasztetów wyłóż plasterkami boczku, włóż masę mięsną, wyrównaj i przykryj plasterkami boczku.
Piecz w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.
Pasztet pozostaw w formie do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki.
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.